> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://help.easy.school/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Sådan deaktiverer eller sletter du en studerende

Når en studerende afslutter sit studieforløb eller beslutter at skifte institution, kan du vælge mellem to handlinger: **deaktivere den studerende** eller **slette den**.

**Forskellen mellem deaktivering og sletning**

• **Sletning af studiekort**:

Denne handling fjerner permanent alle data om den studerende. **Det anbefales ikke straks**, da dataene ikke vil kunne gendannes.

• **Deaktivering af den studerende**:

Denne handling bevarer dataene om den studerende i arkivet. Det anbefales at deaktivere den studerende, lade dem være i arkivet i et par år, og derefter eventuelt slette dem. Deaktiverede studerende tæller ikke med i licensoptællingen, så denne mulighed er altid at foretrække.

**Sådan sletter du en studerende**

1. Gå til sektionen **Studerende** fra hovedmenuen.

2. Vælg **Studerendes liste**.

Sørg for, at du er logget ind som **Koordinator**.

3. Ved siden af hver studerende finder du et ikon i form af en **rød skraldespand**.

4. **Klik på ikonet** for at slette den studerende permanent.

**Bemærk**: Når den er slettet, kan dataene om den studerende ikke gendannes.

**Sådan deaktiverer du en studerende**

1. Gå til sektionen **Studerende** og åbn **Studerendes liste**.

2. Ved siden af det røde skraldespand ikon finder du et ikon i form af et **gult øje**.

3. **Klik på det gule ikon** for at deaktivere den studerende.

**Sådan viser og genaktiverer du deaktiverede studerende**

1. Gå til sektionen **Studerendes liste**.

2. Klik på **Avanceret søgning** (til stede på samme side).

3. I filterlinjen skal du ændre filteret **Aktiveret** ved at vælge:

• **Deaktiverede**: For kun at se de deaktiverede studerende.

• **Alle**: For at se både aktiverede og deaktiverede studerende.

4. For at **genaktivere en deaktiveret studerende**, klik igen på ikonet i form af et **gult øje** ved siden af den studerendes navn.