> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://help.easy.school/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Hvordan deaktivere eller slette et personlig kort

For å deaktivere eller slette et kort for en ansatt eller samarbeidspartner, følg disse trinnene:

1. **Tilgang til administrasjonssystemet**

Logg inn som koordinator og gå inn i ønsket enhet.

2. **Navigere til personaloversikten**

• Klikk på menyen til venstre på **Personale**.

• Velg **Personaloversikt**.

3. **Deaktivere et personlig kort**

• I personaloversikten, ved siden av hvert navn, finner du et gult øyeikon under teksten **Deaktiver/ Aktiver**.

• Klikk på ikonet for å deaktivere kortet.

• Når det er deaktivert, vil navnet på personalet bli lys grått, noe som indikerer at de ikke lenger kan få tilgang til eller jobbe i administrasjonssystemet.

• For å vise deaktiverte ansatte:

• Klikk på **Avansert Søk**.

• Endre filteret fra **Aktiverte** til **Deaktiverte** eller til **Alle**.

4. **Slette et personlig kort**

• I personaloversikten, ved siden av navnet, finner du et rødt søppelbøtteikon.

• Klikk på søppelbøtteikonet for å slette kortet.

• Et bekreftelsesvindu vil dukke opp: klikk på den røde knappen **Slett** for å fullføre operasjonen.

• Når det er slettet, vil kortet bli permanent fjernet fra systemet.

**Tips**

Vi anbefaler å **deaktivere** kortene i stedet for å slette dem, slik at dataene kan bevares for eventuelle kontroller eller statistiske formål.